Smrčky sušené Hrotlife 10g
7,99 €
Prejsť do obchodu
Smrčky sušené Hrotlife 10g
Smrčky sú viac než len delikatesa – sú to najvzácnejšie huby na Slovensku, ktoré vynikajú jedinečnou chuťou a arómou. (Áno, na zlé spomienky na huby zo školskej jedálne pri nich rýchlo zabudnete!)
Na rozdiel od šampiňónov, ktoré vyrastú aj na futbalovom ihrisku, sú smrčky pravé "slečinky". Rastú iba 2-3 týždne v roku na ťažko dostupných miestach, kde by ste ich určite nehľadali. Aj preto je ich cena vysoká a bežný smrteľník sa k nim často nedostane – väčšina úrody putuje do špičkových reštaurácií alebo na export do zahraničia.
Našou filozofiou v Hrotlife je však sprístupniť tieto kulinárske poklady každému. A navyše, smrčky, ktoré ponúkame, necestujú z ďalekých krajín ako Čína – zbierame ich priamo v slovenských a českých lesoch, starostlivo kontrolované certifikovanými odborníkmi, aby ste si mohli vychutnať každé sústo bez obáv.
Udržateľný zber
Hrotlife smrčky sú zbierané s rešpektom k prírode. Zameriavame sa na šetrné praktiky, ktoré podporujú ekosystém a zabezpečujú, že smrčky budú rásť aj v budúcnosti. Takto nielen chránime slovenské prírodné zdroje, ale zároveň znižujeme uhlíkovú stopu spojenú s dovozom húb.
Recepty zo smrčkov
Naše sušené smrčky sú nielen vynikajúce, ale aj šetrné k planéte. Ich bohatá chuť zažiari v luxusných jedlách. Skvelo sa kombinujú so syrmi ako Parmigiano Reggiano či Gorgonzola. Sú perfektné do hubovej omáčky, k steakom alebo pečenému kuraťu, no do praženice by ich bolo škoda!
Tip na prípravu: Zalejte sušené smrčky na 20 minút vodou s teplotou 80 °C, čím si pripravíte hubový vývar do omáčky. Potom ich varte aspoň 15 minút.
10 g sušených smržov po rehydratácii zodpovedá 100-140 g čerstvých húb.
Nutričné hodnoty (10 g balenie):
33 kalórií
0,5 g tuku
4,7 g sacharidov
2,5 g bielkovín
1,1 g vlákniny
Obsahuje železo, meď, vitamín D, draslík a zinok.
Vyskúšajte niečo výnimočné s pozitívnymi účinkami na zdravie. Hrotlife Sušené Smrže sú pripravené pre vás po celý rok... Teda, kým ich nezjedia ostatní milovníci húb!
Smrčky sú viac než len delikatesa – sú to najvzácnejšie huby na Slovensku, ktoré vynikajú jedinečnou chuťou a arómou. (Áno, na zlé spomienky na huby zo školskej jedálne pri nich rýchlo zabudnete!)
Na rozdiel od šampiňónov, ktoré vyrastú aj na futbalovom ihrisku, sú smrčky pravé "slečinky". Rastú iba 2-3 týždne v roku na ťažko dostupných miestach, kde by ste ich určite nehľadali. Aj preto je ich cena vysoká a bežný smrteľník sa k nim často nedostane – väčšina úrody putuje do špičkových reštaurácií alebo na export do zahraničia.
Našou filozofiou v Hrotlife je však sprístupniť tieto kulinárske poklady každému. A navyše, smrčky, ktoré ponúkame, necestujú z ďalekých krajín ako Čína – zbierame ich priamo v slovenských a českých lesoch, starostlivo kontrolované certifikovanými odborníkmi, aby ste si mohli vychutnať každé sústo bez obáv.
Udržateľný zber
Hrotlife smrčky sú zbierané s rešpektom k prírode. Zameriavame sa na šetrné praktiky, ktoré podporujú ekosystém a zabezpečujú, že smrčky budú rásť aj v budúcnosti. Takto nielen chránime slovenské prírodné zdroje, ale zároveň znižujeme uhlíkovú stopu spojenú s dovozom húb.
Recepty zo smrčkov
Naše sušené smrčky sú nielen vynikajúce, ale aj šetrné k planéte. Ich bohatá chuť zažiari v luxusných jedlách. Skvelo sa kombinujú so syrmi ako Parmigiano Reggiano či Gorgonzola. Sú perfektné do hubovej omáčky, k steakom alebo pečenému kuraťu, no do praženice by ich bolo škoda!
Tip na prípravu: Zalejte sušené smrčky na 20 minút vodou s teplotou 80 °C, čím si pripravíte hubový vývar do omáčky. Potom ich varte aspoň 15 minút.
10 g sušených smržov po rehydratácii zodpovedá 100-140 g čerstvých húb.
Nutričné hodnoty (10 g balenie):
33 kalórií
0,5 g tuku
4,7 g sacharidov
2,5 g bielkovín
1,1 g vlákniny
Obsahuje železo, meď, vitamín D, draslík a zinok.
Vyskúšajte niečo výnimočné s pozitívnymi účinkami na zdravie. Hrotlife Sušené Smrže sú pripravené pre vás po celý rok... Teda, kým ich nezjedia ostatní milovníci húb!
ďalšie informácie