BrainMax Women Beauty Protein, proteín pre ženy s kolagénom, keratínom a vitamínmi, 1000 g Prích
39,75 €
Prejsť do obchodu
Bielkoviny podporia redukciu hmotnosti Podporí minimalizovať výskyt vrások Podporí pevnosť nechtov 8 a dodá vlasom lesk 1 Komplexný proteín na podporu ženskej krásy Zmes prírodných zložiek je špeciálne formulovaná na podporu zdravia a krásy žien. Obsahuje patentovaný rybí kolagén Naticol® , ktorý sa vyznačuje vynikajúcou vstrebateľnosťou a je známy svojou schopnosťou hydratovať a rozžarovať pokožku, vlasy a nechty, čo je navyše vedecky podložené niekoľkými štúdiami . 1,3,4 Dôležitú úlohu hrá tiež keratín , ktorý je nevyhnutný pre udržanie zdravých, silných vlasov a spolu s biotínom , ktorý podporuje mladistvý vzhľad pleti , táto kombinácia efektívne podporuje ženskú krásu. Podporuje produkciu vlastného kolagénu v tele. Komplex tiež prispieva k minimalizácii a vzniku vrások . BrainMax Women Beauty Protein je tou najlepšou voľbou pre modernú ženu, ktorá chce vyzerať a cítiť sa skvele. 3v1 riešenie pre ženskú krásu a zdravie Vďaka starostlivo vybranému zloženiu už nemusíte kupovať samostatne proteín, kolagén a riešiť suplementáciu keratínu a biotínu - Všetko je zahrnuté v efektívnych dávkach, podloženými štúdiami. S naším Women Beauty Proteinom získate všetko potrebné pre vašu krásu a zdravie v jednom, za menej ako polovičnú cenu. Jedinečný produkt kombinuje výhody kľúčových zložiek do jednej efektívnej , poskytujúcej komplexnú starostlivosť, ktorá je ideálna pre každodenné použitie. Navrhnutý špeciálne pre potreby ženského tela, podporuje zdravie pokožky, posilnenie vlasov a spevnenie nechtov, zatiaľ čo súčasne napomáha udržovať svalovú silu, celkovú vitalitu a redukciu telesného tuku. Vďaka tomuto vzniká prírodné riešenie krásy, ktoré pri pravidelnom užívaní spolu s BrainMax Beauty Bomb prináša dlhodobejšie výsledky ako oveľa drahšie invazívne procedúry.
V čom je lepšie Naticol ® ako bežné kolagény? Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože , čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu .
Vedecky preukázaný účinok. Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti . Viditeľne znižuje výskyt vrások. Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť. Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín . Keratín pre zdravé vlasy a nechty Keratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť , čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu . Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov . Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk. Výhody užívania keratínu vnútorne: Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov. Výsledky sú dlhodobejšie. Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku. Vyživuje vlasy zvnútra. Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleť Jedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky. Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky , pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky. 6 V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu. Môže biotín pomôcť s rastom vlasov? Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov . V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1 Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu . Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C) , pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný , dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu. Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti! Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3 . Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4 , ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom. Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru , čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru. Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí? Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií , môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali , že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a tiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku . Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií . 1,2 Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratá Nie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá . Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea® , čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat , ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu. Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr av poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom sa filtráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín ( 7 g BCAA na dávku ) a telu prospešných látok ( laktoferín , imunoglobulín ). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele. Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz , zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 ° C) . Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín. Miesto umelých sladidiel - inulín Častým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7 Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7 Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu. Zvyšuje riziko zažívacích problémov. Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt. Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách. Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny. Môže viesť k nárastu hmotnosti. Dávkovanie Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka . S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny. BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami! So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie. Výživové údaje a zloženie - Panettone Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1288 kJ / 308 kcal 452 kJ / 108 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu. 1. Due, A., Toubro, S., Skov, A., & Astrup, A. (2004). Účinok normal-fat diéty, jej medium alebo vysoko v bielkovi, na body hmotnosť v overweight subjekty: a randomised 1-ročný trial. International Journal of Obesity , 28, 1283-1290. 2. Starr, K., Pieper, C., Orenduff, M., McDonald, S., McClure, L., Zhou, R., Payne, M., & Bales, C. (2016). Improved Function With Enhanced Protein Intake per Meal: A Pilot Study of Weight Reduction in Frail, Obese Older Adults. The Journals of Gerontology Series A: Biologické a vedecké vedecké , 71, 1369 - 1375 3. https://www.brainmarket.cz/user/documents/upload/magnesko/Naticol-5g-studie.pdf 4. https://karger.com/sad/article-pdf/3/3/166/3527263/000462981.pdf 5. Yu, Z., Nan, F., Wang, L., Jiang, H., Chen, W., & Jiang, Y. (2020). Účinky vysoko proteínovej diéty na glykemickú kontrolu, inzulín rezistencie a krvný tlak v type 2 cukrovky: A systematické review a meta-analysis randomized controlled trials.. Clinical nutrition . 6. Chen, YY, Lin, MJ, Cheng, KJ, Liao, KH, Huang, HH, Liu, HM, Hsieh, MT, & Liu, CF (2023). Účinky hydrolyzovanej collagenovej supplementation na kožné reakcie: A systematické review a meta-analysis randomized controlled trials. Nutrients, 15 (9), 2080. 7. https://juniperpublishers.com/jojcs/pdf/JOJCS. MS. ID.555692.pdf Podiel aminokyselín - Panettone Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,56 4,42 g Leucín 11,05 2,43 g Kyselina asparagová 10,19 2,24 g Lyzín 9,26 2,04 g Isoleucín 4,96 1,09 g Valin 4,51 0,99 g Threonine 4,26 0,94 g Alanine 4,09 0,90 g Prolín 4,08 0,90 g Serin 3,87 0,85 g Tyrozín3,46 0,76 g Fenylalanín 3,42 0,75 g Cysteín 2,78 1,43 g Arginín 2,17 0,48 g Metionín 2,03 0,45 g Tryptophan 1,94 0,43 g Histidine 1,88 0,41 g Glycín 1,74 0,38 g Výživové údaje a zloženie - Kokos Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1343 kJ / 321 kcal 473 kJ / 113 kcal Tuky 1,49 g 0,52 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1,36 g 0,48 g Sacharidy 12,29 g 4,31 g - z toho cukry 5,50 g 1,98 g Vláknina 1,21 g 0,43 g Bielkoviny 73,38 g 25,75 g Soľ 0,38 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma. Podiel aminokyselín - Kokos Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,56 3,42 g Leucín 11,05 2,43 g Kyselina asparagová 10,19 2,24 g Lyzín 9,26 2,04 g Isoleucín 4,96 1,09 g Valin 4,51 0,99 g Threonine 4,26 0,94 g Alanine 4,09 0,90 g Prolín 4,08 0,90 g Serin 3,87 0,85 g Tyrozín3,46 0,76 g Fenylalanín 3,42 0,75 g Cysteín 2,78 1,43 g Arginín 2,17 0,48 g Metionín 2,03 0,45 g Tryptophan 1,94 0,43 g Histidine 1,88 0,41 g Glycín 1,74 0,38 g Výživové údaje a zloženie - Black Cherry Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, sladidlo: , vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná aróma čierna čerešňa. Podiel aminokyselín - Black Cherry Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. na 100 g na 35 g Kyselina glutámová 11,42 g 4,00 g Leucín 7,43 g 2,60 g Kyselina asparagová 7,40 g 2,59 g Lyzín 6,39 g 2,24 g Glycín 4,80 g 1,68 g Prolín 4,71 g 1,65 g Alanín 4,00 g 1,40 g Isoleucín 3,37 g 1,18 g Valin 3,26 g 1,14 g Serin 3,03 g 1,06 g Threonine 3,03 g 1,06 g Arginín 2,61 g 0,91 g Fenylalanín 2,48 g 0,87 g Tyrozín 2,30 g 0,81 g Cysteín 1,78 g 0,62 g Metionín 1,42 g 0,50 g Histidín 1,32 g 0,46 g Tryptofán 1,22 g 0,43 g Výživové údaje, zloženie & podiel aminokyselín - Biela čokoláda Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, sladidlo: , vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná aróma čierna čerešňa. Podiel aminokyselín - Biela čokoláda
V čom je lepšie Naticol ® ako bežné kolagény? Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože , čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu .
Vedecky preukázaný účinok. Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti . Viditeľne znižuje výskyt vrások. Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť. Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín . Keratín pre zdravé vlasy a nechty Keratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť , čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu . Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov . Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk. Výhody užívania keratínu vnútorne: Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov. Výsledky sú dlhodobejšie. Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku. Vyživuje vlasy zvnútra. Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleť Jedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky. Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky , pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky. 6 V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu. Môže biotín pomôcť s rastom vlasov? Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov . V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1 Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu . Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C) , pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný , dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu. Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti! Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3 . Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4 , ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom. Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru , čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru. Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí? Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií , môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali , že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a tiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku . Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií . 1,2 Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratá Nie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá . Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea® , čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat , ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu. Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr av poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom sa filtráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín ( 7 g BCAA na dávku ) a telu prospešných látok ( laktoferín , imunoglobulín ). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele. Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz , zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 ° C) . Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín. Miesto umelých sladidiel - inulín Častým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7 Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7 Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu. Zvyšuje riziko zažívacích problémov. Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt. Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách. Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny. Môže viesť k nárastu hmotnosti. Dávkovanie Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka . S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny. BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami! So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie. Výživové údaje a zloženie - Panettone Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1288 kJ / 308 kcal 452 kJ / 108 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu. 1. Due, A., Toubro, S., Skov, A., & Astrup, A. (2004). Účinok normal-fat diéty, jej medium alebo vysoko v bielkovi, na body hmotnosť v overweight subjekty: a randomised 1-ročný trial. International Journal of Obesity , 28, 1283-1290. 2. Starr, K., Pieper, C., Orenduff, M., McDonald, S., McClure, L., Zhou, R., Payne, M., & Bales, C. (2016). Improved Function With Enhanced Protein Intake per Meal: A Pilot Study of Weight Reduction in Frail, Obese Older Adults. The Journals of Gerontology Series A: Biologické a vedecké vedecké , 71, 1369 - 1375 3. https://www.brainmarket.cz/user/documents/upload/magnesko/Naticol-5g-studie.pdf 4. https://karger.com/sad/article-pdf/3/3/166/3527263/000462981.pdf 5. Yu, Z., Nan, F., Wang, L., Jiang, H., Chen, W., & Jiang, Y. (2020). Účinky vysoko proteínovej diéty na glykemickú kontrolu, inzulín rezistencie a krvný tlak v type 2 cukrovky: A systematické review a meta-analysis randomized controlled trials.. Clinical nutrition . 6. Chen, YY, Lin, MJ, Cheng, KJ, Liao, KH, Huang, HH, Liu, HM, Hsieh, MT, & Liu, CF (2023). Účinky hydrolyzovanej collagenovej supplementation na kožné reakcie: A systematické review a meta-analysis randomized controlled trials. Nutrients, 15 (9), 2080. 7. https://juniperpublishers.com/jojcs/pdf/JOJCS. MS. ID.555692.pdf Podiel aminokyselín - Panettone Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,56 4,42 g Leucín 11,05 2,43 g Kyselina asparagová 10,19 2,24 g Lyzín 9,26 2,04 g Isoleucín 4,96 1,09 g Valin 4,51 0,99 g Threonine 4,26 0,94 g Alanine 4,09 0,90 g Prolín 4,08 0,90 g Serin 3,87 0,85 g Tyrozín3,46 0,76 g Fenylalanín 3,42 0,75 g Cysteín 2,78 1,43 g Arginín 2,17 0,48 g Metionín 2,03 0,45 g Tryptophan 1,94 0,43 g Histidine 1,88 0,41 g Glycín 1,74 0,38 g Výživové údaje a zloženie - Kokos Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1343 kJ / 321 kcal 473 kJ / 113 kcal Tuky 1,49 g 0,52 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1,36 g 0,48 g Sacharidy 12,29 g 4,31 g - z toho cukry 5,50 g 1,98 g Vláknina 1,21 g 0,43 g Bielkoviny 73,38 g 25,75 g Soľ 0,38 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma. Podiel aminokyselín - Kokos Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,56 3,42 g Leucín 11,05 2,43 g Kyselina asparagová 10,19 2,24 g Lyzín 9,26 2,04 g Isoleucín 4,96 1,09 g Valin 4,51 0,99 g Threonine 4,26 0,94 g Alanine 4,09 0,90 g Prolín 4,08 0,90 g Serin 3,87 0,85 g Tyrozín3,46 0,76 g Fenylalanín 3,42 0,75 g Cysteín 2,78 1,43 g Arginín 2,17 0,48 g Metionín 2,03 0,45 g Tryptophan 1,94 0,43 g Histidine 1,88 0,41 g Glycín 1,74 0,38 g Výživové údaje a zloženie - Black Cherry Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, sladidlo: , vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná aróma čierna čerešňa. Podiel aminokyselín - Black Cherry Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. na 100 g na 35 g Kyselina glutámová 11,42 g 4,00 g Leucín 7,43 g 2,60 g Kyselina asparagová 7,40 g 2,59 g Lyzín 6,39 g 2,24 g Glycín 4,80 g 1,68 g Prolín 4,71 g 1,65 g Alanín 4,00 g 1,40 g Isoleucín 3,37 g 1,18 g Valin 3,26 g 1,14 g Serin 3,03 g 1,06 g Threonine 3,03 g 1,06 g Arginín 2,61 g 0,91 g Fenylalanín 2,48 g 0,87 g Tyrozín 2,30 g 0,81 g Cysteín 1,78 g 0,62 g Metionín 1,42 g 0,50 g Histidín 1,32 g 0,46 g Tryptofán 1,22 g 0,43 g Výživové údaje, zloženie & podiel aminokyselín - Biela čokoláda Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcal Tuky 0,12 g 0,04 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05 g 0,02 g Sacharidy 11,35 g 3,98 g - z toho cukry 5,63 g 1,98 g Vláknina 3,68 g 1,29 g Bielkoviny 73,21 g 25,69 g Soľ 0,37 g 0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, sladidlo: , vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná aróma čierna čerešňa. Podiel aminokyselín - Biela čokoláda
ďalšie informácie