BrainMax Women Beauty Protein, proteín pre ženy s kolagénom, keratínom a vitamínmi, 1000 g Prích
31,70 €
Prejsť do obchodu
Bielkoviny podporia redukciu hmotnosti 3,4Podporí minimalizovať výskyt vrások 2Podporí pevnosť nechtov 8 a dodá vlasom lesk 1Komplexný proteín na podporu ženskej krásyZmes prírodných zložiek je špeciálne formulovaná na podporu zdravia a krásy žien. Obsahuje patentovaný rybí kolagén Naticol®, ktorý sa vyznačuje vynikajúcou vstrebateľnosťou a je známy svojou schopnosťou hydratovať a rozžarovať pokožku, vlasy a nechty, čo je navyše vedecky podložené niekoľkými štúdiami.1,3,4 Dôležitú úlohu zohráva aj keratín, ktorý je nevyhnutný pre udržanie zdravých, silných vlasov a spolu s biotínom, ktorý podporuje mladistvý vzhľad pleti, táto kombinácia efektívne podporuje ženskú krásu. Podporuje produkciu vlastného kolagénu v tele. Komplex tiež prispieva k minimalizácii a vzniku vrások. BrainMax Women Beauty Protein je tou najlepšou voľbou pre modernú ženu, ktorá chce vyzerať a cítiť sa skvele.3v1 riešenie pre ženskú krásu a zdravieVďaka starostlivo vybranému zloženiu už nemusíte kupovať samostatne proteín, kolagén a riešiť suplementáciu keratínu a biotínu - Všetko je zahrnuté v efektívnych dávkach, podloženými štúdiami. S naším Women Beauty Proteinom získate všetko potrebné pre vašu krásu a zdravie v jednom, za menej ako polovičnú cenu. Jedinečný produkt kombinuje výhody kľúčových zložiek do jednej efektívnej, poskytujúcej komplexnú starostlivosť, ktorá je ideálna pre každodenné použitie. Navrhnutý špeciálne pre potreby ženského tela, podporuje zdravie pokožky, posilnenie vlasov a spevnenie nechtov, zatiaľ čo súčasne napomáha udržovať svalovú silu, celkovú vitalitu a redukciu telesného tuku. Vďaka tomuto vzniká prírodné riešenie krásy, ktoré pri pravidelnom užívaní spolu s BrainMax Beauty Bomb prináša dlhodobejšie výsledky ako oveľa drahšie invazívne procedúry.
V čom je lepší Naticol® ako bežné kolagény?Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože, čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu.
Vedecky preukázaný účinok. Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti.Viditeľne znižuje výskyt vrások.Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť.Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín.Keratín pre zdravé vlasy a nechtyKeratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť, čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu. Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov. Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.Výhody užívania keratínu vnútorne:Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.Výsledky sú dlhodobejšie.Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.Vyživuje vlasy zvnútra.Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleťJedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky. Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky, pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky.6 V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu.Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov. V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu.1Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku3. Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia4, ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom.Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru, čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu.5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií, môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali, že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a taktiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku. Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií.1,2Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratáNie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá. Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea®, čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat, ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu.Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínomNatívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr a v poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom safiltráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami. Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok (laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátkyJeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha prcesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 °C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.Miesto umelých sladidiel - inulínČastým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.Zvyšuje riziko zažívacích problémov.Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.Môže viesť k nárastu hmotnosti.DávkovanieRozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami!So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie.Výživové údaje a zloženie - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1288 kJ / 308 kcal452 kJ / 108 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtené mastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu.1. Due, A., Toubro, S., Skov, A., & Astrup, A. (2004). Effect of normal-fat diets, either medium or high in protein, on body weight in overweight subjects: a randomised 1-year trial. International Journal of Obesity, 28, 1283-1290.2. Starr, K., Pieper, C., Orenduff, M., McDonald, S., McClure, L., Zhou, R., Payne, M., & Bales, C. (2016). Improved Function With Enhanced Protein Intake per Meal: A Pilot Study of Weight Reduction in Frail, Obese Older Adults. The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences, 71, 1369 - 13753. https://www.brainmarket.cz/user/documents/upload/magnesko/Naticol-5g-studie.pdf 4. https://karger.com/sad/article-pdf/3/3/166/3527263/000462981.pdf 5. Yu, Z., Nan, F., Wang, L., Jiang, H., Chen, W., & Jiang, Y. (2020). Effects of high-protein diet on glycemic control, insulin resistance and blood pressure in type 2 diabetes: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.. Clinical nutrition.6. Chen, Y. Y., Lin, M. J., Cheng, K. J., Liao, K. H., Huang, H. H., Liu, H. M., Hsieh, M. T., & Liu, C. F. (2023). Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutrients, 15(9), 2080. 7. https://juniperpublishers.com/jojcs/pdf/JOJCS. MS. ID.555692.pdfPodiel aminokyselín - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,564,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 gVýživové údaje a zloženie - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1343 kJ / 321 kcal473 kJ / 113 kcalTuky1,49 g0,52 g- z toho nasýtené mastné kyseliny1,36 g0,48 gSacharidy12,29 g4,31 g- z toho cukry5,50 g1,98 gVláknina1,21 g0,43 gBielkoviny73,38 g25,75 gSoľ0,38 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma.Podiel aminokyselín - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,563,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 g0,38 gVýživové údaje a zloženie- Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtenémastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaín, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná čierna čerešňa.Podiel aminokyselín - Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.na 100 gna 35 gKyselina glutamová11,42 g4,00 gLeucin7,43 g2,60 gKyselina asparagová7,40 g2,59 gLysin6,39 g2,24 gGlycin4,80 g1,68 gProlin4,71 g1,65 gAlanin4,00 g1,40 gIsoleucin3,37 g1,18 gValin3,26 g1,14 gSerin3,03 g1,06 g
Threonine3,03 g 1,06 gArginin2,61 g0,91 gFenylalanin2,48 g0,87 g
Tyrosin2,30 g0,81 gCystein1,78 g0,62 gMethionin1,42 g0,50 gHistidin1,32 g0,46 gTryptofan1,22 g0,43 g
V čom je lepší Naticol® ako bežné kolagény?Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože, čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu.
Vedecky preukázaný účinok. Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti.Viditeľne znižuje výskyt vrások.Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť.Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín.Keratín pre zdravé vlasy a nechtyKeratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť, čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu. Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov. Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.Výhody užívania keratínu vnútorne:Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.Výsledky sú dlhodobejšie.Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.Vyživuje vlasy zvnútra.Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleťJedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky. Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky, pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky.6 V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu.Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov. V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu.1Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku3. Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia4, ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom.Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru, čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu.5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií, môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali, že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a taktiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku. Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií.1,2Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratáNie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá. Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea®, čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat, ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu.Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínomNatívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr a v poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom safiltráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami. Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok (laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátkyJeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha prcesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 °C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.Miesto umelých sladidiel - inulínČastým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.Zvyšuje riziko zažívacích problémov.Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.Môže viesť k nárastu hmotnosti.DávkovanieRozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami!So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie.Výživové údaje a zloženie - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1288 kJ / 308 kcal452 kJ / 108 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtené mastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu.1. Due, A., Toubro, S., Skov, A., & Astrup, A. (2004). Effect of normal-fat diets, either medium or high in protein, on body weight in overweight subjects: a randomised 1-year trial. International Journal of Obesity, 28, 1283-1290.2. Starr, K., Pieper, C., Orenduff, M., McDonald, S., McClure, L., Zhou, R., Payne, M., & Bales, C. (2016). Improved Function With Enhanced Protein Intake per Meal: A Pilot Study of Weight Reduction in Frail, Obese Older Adults. The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences, 71, 1369 - 13753. https://www.brainmarket.cz/user/documents/upload/magnesko/Naticol-5g-studie.pdf 4. https://karger.com/sad/article-pdf/3/3/166/3527263/000462981.pdf 5. Yu, Z., Nan, F., Wang, L., Jiang, H., Chen, W., & Jiang, Y. (2020). Effects of high-protein diet on glycemic control, insulin resistance and blood pressure in type 2 diabetes: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.. Clinical nutrition.6. Chen, Y. Y., Lin, M. J., Cheng, K. J., Liao, K. H., Huang, H. H., Liu, H. M., Hsieh, M. T., & Liu, C. F. (2023). Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutrients, 15(9), 2080. 7. https://juniperpublishers.com/jojcs/pdf/JOJCS. MS. ID.555692.pdfPodiel aminokyselín - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,564,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 gVýživové údaje a zloženie - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1343 kJ / 321 kcal473 kJ / 113 kcalTuky1,49 g0,52 g- z toho nasýtené mastné kyseliny1,36 g0,48 gSacharidy12,29 g4,31 g- z toho cukry5,50 g1,98 gVláknina1,21 g0,43 gBielkoviny73,38 g25,75 gSoľ0,38 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma.Podiel aminokyselín - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,563,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 g0,38 gVýživové údaje a zloženie- Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtenémastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaín, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná čierna čerešňa.Podiel aminokyselín - Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.na 100 gna 35 gKyselina glutamová11,42 g4,00 gLeucin7,43 g2,60 gKyselina asparagová7,40 g2,59 gLysin6,39 g2,24 gGlycin4,80 g1,68 gProlin4,71 g1,65 gAlanin4,00 g1,40 gIsoleucin3,37 g1,18 gValin3,26 g1,14 gSerin3,03 g1,06 g
Threonine3,03 g 1,06 gArginin2,61 g0,91 gFenylalanin2,48 g0,87 g
Tyrosin2,30 g0,81 gCystein1,78 g0,62 gMethionin1,42 g0,50 gHistidin1,32 g0,46 gTryptofan1,22 g0,43 g
ďalšie informácie