BrainMax Women Beauty Protein, proteín pre ženy s kolagénom, keratínom a vitamínmi, 1000 g Prích
€39,35
Prejsť do obchodu
ďalšie informácie
Bielkoviny podporia redukciu hmotnosti 3,4Podporí minimalizovať výskyt vrások 2Podporí pevnosť nechtov 8 a dodá vlasom lesk 1Komplexný proteín na podporu ženskej krásyZmes prírodných zložiek je špeciálne formulovaná na podporu zdravia a krásy žien. Obsahuje patentovaný rybí kolagén Naticol®, ktorý sa vyznačuje vynikajúcou vstrebateľnosťou a je známy svojou schopnosťou hydratovať a rozžarovať pokožku 2, vlasy 1 a nechty 8, čo je navyše vedecky podložené niekoľkými štúdiami. Dôležitú úlohu zohráva aj keratín , ktorý je nevyhnutný pre udržanie zdravých, silných vlasov a spolu s biotínom, ktorý podporuje mladistvý vzhľad pleti, táto kombinácia efektívne podporuje ženskú krásu. Podporuje produkciu vlastného kolagénu v tele. 11 Komplex tiež prispieva k minimalizácii a vzniku vrások. BrainMax Women Beauty Protein je tou najlepšou voľbou pre modernú ženu, ktorá chce vyzerať a cítiť sa skvele.3v1 riešenie pre ženskú krásu a zdravieVďaka starostlivo vybranému zloženiu už nemusíte kupovať samostatne proteín, kolagén a riešiť suplementáciu keratínu a biotínu - Všetko je zahrnuté v efektívnych dávkach, podloženými štúdiami. S naším Women Beauty Proteinom získate všetko potrebné pre vašu krásu a zdravie v jednom, za menej ako polovičnú cenu. Jedinečný produkt kombinuje výhody kľúčových zložiek do jednej efektívnej , poskytujúcej komplexnú starostlivosť, ktorá je ideálna pre každodenné použitie. Navrhnutý špeciálne pre potreby ženského tela, podporuje zdravie pokožky, posilnenie vlasov a spevnenie nechtov, zatiaľ čo súčasne napomáha udržovať svalovú silu, celkovú vitalitu a redukciu telesného tuku. Vďaka tomuto vzniká prírodné riešenie krásy, ktoré pri pravidelnom užívaní spolu s BrainMax Beauty Bomb prináša dlhodobejšie výsledky ako oveľa drahšie invazívne procedúry.
V čom je lepší Naticol® ako bežné kolagény?Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože , čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu .
Vedecky preukázaný účinok. 2Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti.Viditeľne znižuje výskyt vrások.Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť.Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín.Keratín pre zdravé vlasy a nechtyKeratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť , čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu . Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov . Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.Výhody užívania keratínu vnútorne:Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.Výsledky sú dlhodobejšie.Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.Vyživuje vlasy zvnútra.Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleťJedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi 10 posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky.Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie 9 s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky, pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky. V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu.Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov. V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3. Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4, ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom.Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru, čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií, môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali 6, že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a taktiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku. Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií.Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratáNie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá. Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea®, čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat, ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu.Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínomNatívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr av poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom safiltráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok ( laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátkyJeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha prcesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 °C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.Miesto umelých sladidiel - inulínČastým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.Zvyšuje riziko zažívacích problémov.Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.Môže viesť k nárastu hmotnosti.DávkovanieRozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami!So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie.Výživové údaje a zloženie - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1288 kJ / 308 kcal452 kJ / 108 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtené mastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu.Podiel aminokyselín - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,564,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 gVýživové údaje a zloženie - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1343 kJ / 321 kcal473 kJ / 113 kcalTuky1,49 g0,52 g- z toho nasýtené mastné kyseliny1,36 g0,48 gSacharidy12,29 g4,31 g- z toho cukry5,50 g1,98 gVláknina1,21 g0,43 gBielkoviny73,38 g25,75 gSoľ0,38 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma.Podiel aminokyselín - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,563,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 g0,38 gVýživové údaje a zloženie- Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtenémastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaín, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná čierna čerešňa.Podiel aminokyselín - Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.na 100 gna 35 gKyselina glutamová11,42 g4,00 gLeucin7,43 g2,60 gKyselina asparagová7,40 g2,59 gLysin6,39 g2,24 gGlycin4,80 g1,68 gProlin4,71 g1,65 gAlanin4,00 g1,40 gIsoleucin3,37 g1,18 gValin3,26 g1,14 gSerin3,03 g1,06 g
Threonine3,03 g 1,06 gArginin2,61 g0,91 gFenylalanin2,48 g0,87 g
Tyrosin2,30 g0,81 gCystein1,78 g0,62 gMethionin1,42 g0,50 gHistidin1,32 g0,46 gTryptofan1,22 g0,43 gNákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!1.PATEL, Deep P, Shane M SWINK a Leslie CASTELO-SOCCIO. Review of Use of Biotin for Hair Loss . 2017.2.CLINICAL ŠTÚDY CSR3463 – METHODS AND RESULTS3. MOON, Jaecheol a Gwanpyo KOH. Clinical Evidence and Mechanisms of High-Protein Diet-Induced Weight Loss. 2020.4. SKOV, AR, S TÚBRO, B RØNN a A ASTRUP. Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum tuku redukovaná diéta pre treatment of obesity. 1999.5. ZHANG, Lijuan, Sherry Pagoto, Barbara Olendzki, Gioia Persuitte, Linda Churchilla, Jessica Oleski a Yunsheng MA. A nonrestrictive, weight loss diéta focused on fiber and lean proteín increase. 2018. 6. KUBOTA, Sodai, Yanyan LIU, Katsumi IIZUKA, Hitoshi KUWATA, Yutaka SEINO a Daisuke YABE. Review of Recent Findings on Meal Sequence: Príťažlivé diéty na prevenciu a riadenie typu 2 Diabetes . 2020.7. DALENBERG, Jelle R., Barkha P PATEL, Raphael DENIS, Petra C VINKA, Serga Luqueta a Dana M SMALL. Short-Term Consumption of Sucralose with, ale Bez, Carbohydrate Impairy Neural a Metabolic Sensitivity do Sugar in Humans . 2020.8. LIPNER, Shari R a Richard K SCHER. Biotín pre liečbu nail disease: what is the evidence? 2017.9. MIRANDA, Rosean B de, Patrícia WEIMER a Rochele C ROSSI. Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: systematic review and meta-analysis . 2021.10. PU, Szu-Yu, Ya-Li Huang, Chi-Ming PU, Yi-No KANG, Khanh Dinh Hoang, Kee-Hsin CHEN a Chiehfeng CHEN. Effects of Oral Collagen pre Anti-Aging kožu: A Systematic Review and Meta-Analysis . 2023.11. Prítomnosť vitamínu C nielen podporuje lepšie vstrebávanie obsiahnutého kolagénu, ale tiež prirodzene stimuluje produkciu kolagénu v tele, čo má pozitívny vplyv na pevnosť a elasticitu pokožky.Obsah balenia: 1000 g.Skladovanie: Pri izbovej teplote na suchom tmavom mieste.Upozornenie: Ukladať mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Prípravok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl.Vyrábané v Českej republike pre firmu Votamax s.r.o.
V čom je lepší Naticol® ako bežné kolagény?Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože , čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu .
Vedecky preukázaný účinok. 2Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti.Viditeľne znižuje výskyt vrások.Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť.Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín.Keratín pre zdravé vlasy a nechtyKeratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť , čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu . Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov . Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.Výhody užívania keratínu vnútorne:Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.Výsledky sú dlhodobejšie.Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.Vyživuje vlasy zvnútra.Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleťJedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi 10 posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky.Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie 9 s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky, pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky. V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu.Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov. V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C), pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný, dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3. Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4, ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom.Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru, čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií, môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali 6, že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a taktiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku. Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií.Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratáNie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá. Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea®, čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat, ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu.Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínomNatívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr av poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom safiltráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín (7 g BCAA na dávku) a telu prospešných látok ( laktoferín, imunoglobulín). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátkyJeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz, zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha prcesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 °C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.Miesto umelých sladidiel - inulínČastým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.Zvyšuje riziko zažívacích problémov.Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.Môže viesť k nárastu hmotnosti.DávkovanieRozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.BrainPedia.cz - miesto nabité informáciami!So správnymi informáciami nemožno urobiť zlé rozhodnutie.Výživové údaje a zloženie - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1288 kJ / 308 kcal452 kJ / 108 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtené mastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín- C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodný panettone arómu.Podiel aminokyselín - PanettoneVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,564,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 gVýživové údaje a zloženie - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1343 kJ / 321 kcal473 kJ / 113 kcalTuky1,49 g0,52 g- z toho nasýtené mastné kyseliny1,36 g0,48 gSacharidy12,29 g4,31 g- z toho cukry5,50 g1,98 gVláknina1,21 g0,43 gBielkoviny73,38 g25,75 gSoľ0,38 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, kokosové mlieko, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaine, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina l-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná kokosová aróma.Podiel aminokyselín - KokosVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.%na 35 gKyselina glutámová15,563,42 gLeucín11,052,43 gKyselina asparagová10,192,24 gLyzín9,262,04 gIsoleucín4,961,09 gValin4,510,99 g
Threonine4,260,94 g
Alanine4,090,90 gProlín4,080,90 g
Serin3,870,85 gTyrozín
3,46
0,76 gFenylalanín3,420,75 gCysteín2,781,43 gArginín2,170,48 gMetionín2,030,45 g
Tryptophan1,940,43 gHistidine1,880,41 gGlycín1,740,38 g0,38 gVýživové údaje a zloženie- Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.Na 100 gna 35 gEnergetická hodnota1294 kJ / 309 kcal 456 kJ / 109 kcalTuky0,12 g0,04 g- z toho nasýtenémastné kyseliny0,05 g0,02 gSacharidy11,35 g3,98 g- z toho cukry5,63 g1,98 gVláknina3,68 g1,29 gBielkoviny73,21 g25,69 gSoľ0,37 g0,13 g Zloženie: (31%) natívny srvátkový koncentrát, (31%) natívny srvátkový izolát, hydrolyzovaný hovädzí grass-fed kolagén, hydrolyzovaný rybí kolagén Naticol®, inulín, zahusťovadlo: guma guar, slnečnicový lecitín, betaín, steviol-glykosidy, keratín, vitamín C ako kyselina-askorbová (1140 mg), biotín (30 mg), prírodná čierna čerešňa.Podiel aminokyselín - Black CherryVeľkosť dávky: 35 g (1 odmerka)Balenie obsahuje 28 dávok.na 100 gna 35 gKyselina glutamová11,42 g4,00 gLeucin7,43 g2,60 gKyselina asparagová7,40 g2,59 gLysin6,39 g2,24 gGlycin4,80 g1,68 gProlin4,71 g1,65 gAlanin4,00 g1,40 gIsoleucin3,37 g1,18 gValin3,26 g1,14 gSerin3,03 g1,06 g
Threonine3,03 g 1,06 gArginin2,61 g0,91 gFenylalanin2,48 g0,87 g
Tyrosin2,30 g0,81 gCystein1,78 g0,62 gMethionin1,42 g0,50 gHistidin1,32 g0,46 gTryptofan1,22 g0,43 gNákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku!1.PATEL, Deep P, Shane M SWINK a Leslie CASTELO-SOCCIO. Review of Use of Biotin for Hair Loss . 2017.2.CLINICAL ŠTÚDY CSR3463 – METHODS AND RESULTS3. MOON, Jaecheol a Gwanpyo KOH. Clinical Evidence and Mechanisms of High-Protein Diet-Induced Weight Loss. 2020.4. SKOV, AR, S TÚBRO, B RØNN a A ASTRUP. Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum tuku redukovaná diéta pre treatment of obesity. 1999.5. ZHANG, Lijuan, Sherry Pagoto, Barbara Olendzki, Gioia Persuitte, Linda Churchilla, Jessica Oleski a Yunsheng MA. A nonrestrictive, weight loss diéta focused on fiber and lean proteín increase. 2018. 6. KUBOTA, Sodai, Yanyan LIU, Katsumi IIZUKA, Hitoshi KUWATA, Yutaka SEINO a Daisuke YABE. Review of Recent Findings on Meal Sequence: Príťažlivé diéty na prevenciu a riadenie typu 2 Diabetes . 2020.7. DALENBERG, Jelle R., Barkha P PATEL, Raphael DENIS, Petra C VINKA, Serga Luqueta a Dana M SMALL. Short-Term Consumption of Sucralose with, ale Bez, Carbohydrate Impairy Neural a Metabolic Sensitivity do Sugar in Humans . 2020.8. LIPNER, Shari R a Richard K SCHER. Biotín pre liečbu nail disease: what is the evidence? 2017.9. MIRANDA, Rosean B de, Patrícia WEIMER a Rochele C ROSSI. Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: systematic review and meta-analysis . 2021.10. PU, Szu-Yu, Ya-Li Huang, Chi-Ming PU, Yi-No KANG, Khanh Dinh Hoang, Kee-Hsin CHEN a Chiehfeng CHEN. Effects of Oral Collagen pre Anti-Aging kožu: A Systematic Review and Meta-Analysis . 2023.11. Prítomnosť vitamínu C nielen podporuje lepšie vstrebávanie obsiahnutého kolagénu, ale tiež prirodzene stimuluje produkciu kolagénu v tele, čo má pozitívny vplyv na pevnosť a elasticitu pokožky.Obsah balenia: 1000 g.Skladovanie: Pri izbovej teplote na suchom tmavom mieste.Upozornenie: Ukladať mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Prípravok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl.Vyrábané v Českej republike pre firmu Votamax s.r.o.